Suculente de duminică

Acu’ ce vreau eu să îţi spun despre aranjamentele astea: plantele nu sunt alese deloc întâmplător, sunt înrădăcinate şi sunt rezistente. N-aş face ceva pentru a da bine doar la prima impresie, ştiind că mai târziu urmează dezamăgirea. E ca şi cum ţi-aş prezenta o pereche de suculente mişto, iar la dezbrăcare fertilizare fertilizare ai constata nişte ditamai tăieturile pe sub ele. Mneah! Ce? De plante suculente tăiate vorbeam!!! Da-mi place cum gândeşti! Ţâţ Plantele mele arată bine acum şi vor arăta la fel de bine şi la anul pe vremea asta. Deci, nu voi face niciodată aranjamente cu plante din cuttings (adică plante tăiate, fără rădăcină). E plin internetul de fel de fel de coroniţe sau brăduţi cu plante suculente. Arată superb, dar nu toate se vor prinde. Cum va arăta acel aranjament peste 1-2 luni?

Crede-mă, dacă îţi moare o plantă din cele pe care ţi le dau, eu mă oftic mai tare decât tine. Aşa că prefer să-ţi dau nişte plante înrădăcinate, robuste şi testate de mine din punct de vedere al rezistenţei. Eu ştiu că tu nu ai aceeaşi pasiune ca şi mine sau nu ai timp, aşa că vei mai uita să-i pui apă sau fertilizator. Deci plantele acelea trebuie să reziste. Mă gândesc la cine eşti tu atunci când îţi meşteresc un astfel de aranjament suculent. Iar tu ar trebui să vezi ce văd şi eu, nu doar plante, aş vrea să vezi viaţa, să te gândeşti la evoluţie, să realizezi că trebuie să şi dai pentru a primi, în general şi în particular. Cu cât le vei îngriji mai mult, cu atât ele se vor dezvolta mai frumos.

Senecio

Mi-ar fi mult mai simplu să pun grămadă plante arătoase pe moment, un aranjament de prezentare. Ti-aş lua ochii, dar te-aş păcăli. Pentru că unele au o creştere mai rapidă şi vor sufoca ghiveciul în timp, schimbând total aspectul iniţial, altele au dificultăţi de acomodare, altele se înmulţesc prea mult, altele vor soare, iar pentru altele soarele e fatal. Mie nu-mi plac astfel de păcăleli, aşa că nu-ţi fac nici ţie asta.

Vasele acestea le-am găsit aşteptându-mă triste în biroul unui prieten. Le-am înveselit imediat. Să-i fie viaţa colorată şi lui! Mă mai duc pe la biroul ăla pentru că am văzut că omul e gospodar, alea 40 de sticle de vin din bar şi cele vreo 20 de spirtoase rafinate m-au convins :)) Aşa birou, da, frate! Duc şi cele două aranjamente suculente. Astea!!! din poze!!!! Pfffff…

Leave a Reply