Cu Ed Sheeran în Praga

Şi ajunserăm şi la concertul lui Ed Sheeran în Praga, anul trecut, de ziua lui Ionuţ. La mulţi ani, Ioane!! Azi e ziua lui Ionuţ, prietenul nostru. Cum ziceam, am ajuns într-o arenă de peste 10.000 de locuri plină ochi, Tipsport Arena. A cântat altcineva în deschidere, Ryan Keen, f… awesome şi el, ia daţi play să-l ascultaţi puţin şi după aceea vă povestesc de Ed S. După ce ascultaţi, dacă v-a plăcut, căutaţi-l pe youtube pentru că are multe melodii faine.

Mbon, cam mişto, nu? Dar magia a început când a urcat Sheeran pe scenă. Cu chitara în mână s-a dus direct la microfon şi a început sa cânte. Când a terminat de cântat, a salutat publicul şi a zis: My name is Ed Sheeran and I’m here to entertain you! Păi aşe! Ăsta e rolul artistului până la urmă, nu? Mulți artişti uită în timp şi ajung, alimentați de isteria fanilor, să se considere nişte mici dumnezei. Să sperăm ca Ed nu va uita niciodată rolul lui, că îşi va păstra acea modestie care mie mi se pare absolut fermecătoare. Ed Sheeran este un compozitor autentic (îşi scrie singur versurile şi îşi compune muzica), nu este un artist fabricat în studio de o casă de producție. Vă vine să credeţi că omul acesta a plecat de acasă la 17 ani şi a locuit o perioadă pe străzile Londrei? A cântat pe străzi şi prin cluburi mici până a fost descoperit în 2010 de Jamie Foxx, care i-a oferit studioul său pentru a compune, iar de aici a început să fie observat şi de alţi producători. Da. Şi a ajuns să aibă sute de concerte în fața a sute de mii de oameni în toată lumea la 23 de ani. Mda, no? Talentul, munca şi pasiunea duc la performanță. It’s a fact.

Nu am cum să exprim în cuvinte cum a cântat, am făcut vreo 5 poze şi am filmat doar câteva secunde pentru că altfel am fost ocupată să-mi ştanțez în minte şi în suflet ceea ce simțeam. Şi am simțit mult. Mi-au trecut roiuri de albine şi fluturi prin vene şi stomac, mi s-a zburlit parul şi pielea mi-a reacționat la fiecare acord grav al chitarei. Intens, nu aş fi crezut că un cântăreţ de pe o scenă imensă, într-o arena enormă, îmi poate transmite mie atâtea emoţii. M-a terminat hormonal, ce să mai zic. De atunci ascult Sheeran aproape zilnic.

 
Publicul a fost vedetă în acea seară la fel ca şi Ed Sheeran, pentru că şi publicul a cântat absolut impecabil. Sper ca şi românii să ajungă la aceeaşi performanță artistică atunci când Sheeran va susține un concert în România. Cântăm, da?
Lângă noi a stat un cuplu de englezi, aveau vreo 60 de ani, ne-au povestit ca au fost vecini cu Ed şi ca fiul lor i-a fost prieten. Au vorbit cu drag de el şi ştiau toate versurile, am cântat împreună. Veniseră la Praga doar pentru 1 noapte, special pentru concert. Frumos.
Să vă zic cum arată Ed Sheeran că tot suntem plini de clişee în ceea ce priveşte adevărata frumusețe? Un bărbat care scoate din el asemenea muzică şi versuri bazate pe experiența personală e un barbat super mişto. Smokin’ hot. Să-mi cânte mie One, fug după el numai cu ce am pe mine. Enjoy secundele astea câte am fost eu în stare sa filmez.

Love

 

Varianta pro:

Leave a Reply