Revoluţie pentru drepturile magnoliei şi ale pomilor fructiferi

„MAGNOLIILE-NFLORITE

NU POT FI CIUNTITE!!”

„MAGNOLIILE-NFLORITE

NU POT FI CIUNTITE!!”

„FLORI DE FRUCTIFERI ÎN VAZĂ,

FRUCTELE-N MINUS PE MASĂ!”

„FLORI DE FRUCTIFERI ÎN VAZĂ,

FRUCTELE-N MINUS PE MASĂ!”

A, sunteţi la serviciu? Strigaţi pe dinăuntru atunci.

Pot să protestez aici împotriva tăierilor ramurilor de magnolie înflorită? Pot, pentru că e blogul meu şi nu mi-e teamă că risc dislike-uri sau pierd cititori. Oamenii se cern în timp. Evident, şi pentru mine like-urile/aprecierile voastre pe facebook sunt importante, întrucât astfel măsor impactul postărilor şi aflu ce subiecte vă interesează mai mult, dar îmi şi confirmă că nu scriu degeaba. Însă, nici pentru toate like-urile din lume, nu aş face buchete din magnolie înflorită, din ramuri de pomi fructiferi înfloriţi, aşa cum văd în ultima vreme pe facebook. Una este să tai o narcisă înainte de a se usca de tot sau un trandafir înflorit, care oricum are nevoie de taiere după ce se usucă floarea, şi cu totul altceva este să înfigi foarfeca într-un arbust/copac înflorit, ofrandă Facebook-ului pentru a primi „binecuvântarea” like-urilor. Deşi, narcise sau alte flori ar fi bine să cumpăraţi de la băbuţa din piaţă din două motive: pentru că, dacă nu le vinde, poate nu are bani de pâine şi pentru că acele flori sunt oricum deja tăiate şi vor fi aruncate dacă nu le cumpărăm.

Cum să tai ramura de pom fructifer, fie el şi corcoduş?! Pomii se taie înainte de înmugurire, asta o ştiţi şi fără să fiţi grădinari. Evident că, pe lângă faptul că acele ramuri nu vor lega fructe, pomul are de suferit. Magnolia care înfloreşte primăvara se tunde de la mijlocul verii până la începutul toamnei, dar atunci nu mai are flori şi nu mai interesează pe nimeni. Chiar şi aceste tăieri sunt sensibile şi trebuie făcute de cunoscători şi numai ca ultimă soluţie (de exemplu, unele ramuri s-au întins prea mult sau vreţi să îi formaţi coroana). De asemenea, magnolia se tunde când este tânără pentru că se reface mai bine, arbustului adult putându-i fi fatale acele tăieri! Ţineţi minte următorul fapt despre magnolie: are Chira socoteală şi cu asta!

Merită să riscaţi sănătatea unui arbust superb cum este magnolia pentru nişte like-uri pe facebook?!

Ia priviţi aceste fotografii cu magnoliile mele şi spuneţi-mi sincer dacă merită.

Ştiţi ceva? Din solidaritate cu magnolia şi cu fructiferii, nu mai apreciaţi acel gen de fotografii. E ca şi cum aţi da like la o poză cu o raţă jumulită. Şi, dacă ai tăiat magnolie sau pomul fructifer pentru că nu ai ştiut, atunci nu mai face asta de acum înainte. Pune poza cu întreaga plantă, e mai frumoasă.

„MAGNOLIILE-NFLORITE

NU POT FI CIUNTITE!!”

„FLORI DE FRUCTIFERI ÎN VAZĂ,

FRUCTELE-N MINUS PE MASĂ!”

Love,

M

2 Comments

 • Elena Simion Tudosie
  martie 31, 2016 12:43 pm

  De apreciat „revolutia” ta, sunt de acord. Toti mai gresim, dar daca cineva ne mai trage de maneca, poate se prinde ceva. Atitudinea ta ma incurajeaza de multe ori, sa-mi manifest si eu oaresce nemultumiri. Multumesc! O zi fara crengi rupte de magnolie,…………

  • verdecustaif
   martie 31, 2016 1:24 pm

   Daca scopul e bun, e datoria ta sa tragi semnale de alarma sau sa-ti manifesti acele „oaresce nemultumiri”, asa cum ai spus. Sa ne fie toate zilele fara crengi rupte de magnolie. Re-vo-lu-ti-e!!

Leave a Reply