Cum e cu plantele „plictisitor de rezistente”? Vă plac? Mie da, îmi place să merg la sigur. Dacă vă gândiţi ce simţiţi când pierdeţi câte o plantă, îmi daţi dreptate acum. Bineînţeles că îmi plac şi provocările, dar nu pe termen lung, nu prea am anturaj cu morile de vânt, iar eu şi răbdarea suntem într-un flirt continuu, dar cam neconcretizat.
Când e vorba de plante şi design grădini, am încredere într-un singur om, Alan Titchmarsh. In Alan Titchmarsh I believe! Sper că ştiţi despre cine vorbesc, iar dacă nu ştiţi, începeţi cu ceva uşor: seria „Love your garden” (o găsiţi pe youtube). Nu vă necăjiţi dacă nu înţelegeţi limba, e suficient să priviţi imaginile şi înţelegeţi.
Din seria „de la Alan Titchmarsh cetire”, astăzi lista plantelor rezistente sau „Most indestructible”, cum zice englezu’. Cu alte cuvinte, vă explic mai pe româneste, dacă plantăm una dintre următoarele şi nu rezistă în grădină, atunci înseamnă că mai bine ne lăsăm de grădinărit şi ne apucăm de crescut porumbei. Mă rog, astea nu se exclud. Ideea e că sunt plante pe care ne putem baza, mai ales dacă nu avem prea mult timp de bibilit grădina.
De această dată postez fotografii care nu îmi aparţin, din păcate nu am toate plantele din lume în grădină şi, pe de altă parte, nici nu ne întâlnim aici să discutăm doar despre acrobaţiile din grădina mea.
Acum să vedem ce recomandă Alan. Enjoy!
– Clematis Frances Rivis
– Clematis motana Tetrarose
– Clematis viticella Mary Rose
– Fallopia baldschuanica
– Hedera colchica Sulphur Heart
– Humulus lupulus Aureus
– Jasminum Nudiflorum
– Parthenocissus tricuspidata veitchii
– Solanum Laxum Album (la noi nu rezistă în grădină peste iarnă)
– Cotoneaster horizontalis
– Euonymus fortunei Emerald Gaiety
Indestructibil sună excelent mai ales când e vorba de natură, nu? 🙂
Love
M